Islamské krajiny vo WTO - Brocková, Katarína, 1976-
Špecifické výzvy, ktorým čelia štáty (islamské ekonomiky) po vstupe do WTO. Analýza kompatibility niektorých kľúčových ustanovení multilaterálnych obchodných dohôd s charakteristickými črtami islamského práva. Obchodné podmienky podľa dohody GATT a GATS, ako aj niektoré ustanovenia dohody TRIPS a ich uplatniteľnosť v štátoch, kde dominuje islamské právo.