Pôvodní obyvatelia Arktídy v aktuálne meniacich sa podmienkach - Harakaľová, Dorota, 1989-
Viaceré faktory, ktoré v aktuálne meniacich sa podmienkach ovplyvňujú pôvodný spôsob života komunít v Antarktíde a vzájomné prepojenie týchto ekonomických, sociálnych, kultúrnych, ekologických otázok a otázok zdravia, zamestnanosti u pôvodných obyvateľov Arktídy.