Plán obnovy pre Európu – reakcia EÚ na krízu - Harakaľová, Ľubica, 1963-
Príprava finančného Plánu obnovy pre Európu (Next Generation EU) ako reakcia EÚ na celosvetovú krízu vyvolanú pandemickou situáciou v súvislosti s ochorením Covid-19. Eliminácia ekonomických a sociálnych dopadov na členské štáty EÚ, pretože vlády členských štátov boli nútené prijímať obmedzujúce opatrenia, ktoré majú negatívny vplyv predovšetkým na ich ekonomiky. EÚ tiež finančne posilnila návrh viacročného finančného plánu na roky 2021–2027, prerokovaný koncom roka 2020. Oblasti, pre ktoré je určený Plán obnovy a výšky alokácií, ktoré vyčlenila EK pre jednotlivé piliere.