Využitie blockchainu ako kontrolného nástroja v daňovej oblasti v podmienkach Slovenskej republiky - Užíková, Lenka, 1996-
Možnosti využitia blockchain na zabránenie a elimináciu daňových podvodov. Legálne možnosti daňovej optimalizácie v spojení s daňou z príjmu podľa ustanovenia zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov. Spôsoby umožňujúce daň z príjmov optimalizovať, s ukážkou na príkladoch s výpočtom dane. Zaradenie novej samostatnej skupiny daňovníkov do zákona o dani z príjmov, označenie „mikrodaňovník“ platné od 1. 1. 2021. Ďalšie legálne možnosti daňovej optimalizácie u mikrodaňovníka s príkladmi. Ustanovenia zákona č. 300/2005 Z. z. – Trestný zákon a nelegálne konania v spojení s daňou z príjmu.