Využitie virtuálnych kryptosietí v účtovníctve a audite - Kubaščíková, Zuzana, 1982-
Overenie a navrhnutie spôsobov pre využiteľnosť virtuálnych kryptosietí v účtovníctve, audite a na elimináciu ekonomickej kriminality. Virtuálna kryptosieť na spracovanie účtovných kníh – zdieľané účtovné knihy sa vytvoria automaticky, keď dôjde k transakciám. Spracovávanie účtovných kníh prostredníctvom kryptosietí ako znižovanie záťaže v oblasti stereotypnej práce a manuálnej činnosti v účtovníckej profesii a aktivity účtovníka sa prenesú na sofistikovanejšie úlohy a aktivity. Znižovanie spracovávania údajov v papierovej podobe. Vplyv virtuálnych kryptosietí na audit a fungovanie audítorských procesov. Audit s použitím systému blockchain ako časovo, výsledkovo i nákladovo efektívnejší.