Interný audit a jeho možnosti pri eliminácii ekonomickej kriminality - Užík, Ján, 1969-
Interný audit ako účinný nástroj na odhaľovanie a prevenciu ekonomickej kriminality. Využitie škály moderných metód a techník auditu. Reagovanie na neustály vývoj a zmeny v účtovných jednotkách a v ekonomike ako celku. Prevencia a odhaľovanie ekonomickej trestnej činnosti najmä analýzou. Postupy na zdokonaľovanie interného kontrolného systému účtovnej jednotky a poradenstvo v otázkach nastavenia procesov účtovných jednotiek z hľadiska etiky. Správne nastavenie a fungovanie vnútorného kontrolného systému, správna etická atmosféra a fungovanie etických nástrojov za pomoci interného auditu ako významné prispenie k boju s ekonomickou kriminalitou v jej rôznych formách.