Vplyv zdrojov externého financovania na ekonomický rast v malých ostrovných rozvojových štátoch Karibskej oblasti - Jančovič, Peter, 1995-
Vplyv hlavných zdrojov externého financovania (priame zahraničné investície, oficiálna rozvojová pomoc, osobné remitencie) na rast HDP per capita v malých ostrovných rozvojových štátoch (SIDS) Karibiku v období rokov 1990-2018. Oficiálna rozvojová pomoc a priame zahraničné investície majú pozitívny a štatisticky významný vplyv na rast HDP per capita v krajinách SIDS Karibiku. V skúmanom období sa oficiálna rozvojová pomoc najvýznamnejšie podieľala na ekonomickom raste v daných štátoch ako celku.