Analýza diskrepancií v rámci politického liberalizmu - Karas, Martin, 1991-
Liberalizmus ako politická ideológia. Rozpory v tejto myšlienkovej tradícii, ktorých dôsledkom je nejasné využívanie tohto termínu v súčasnom politickom diskurze. Analýza ideí hlavných predstaviteľov liberalizmu v oblasti ekonomiky, ktorá poukazuje na nejednotnosť liberálneho myslenia vo vzťahu k žiaducej miere zapojenia štátu do ekonomiky a vo vzťahu ku kapitalizmu ako k spôsobu organizácie ekonomickej aktivity.