Soft power Turecka v kontexte propagácie neoosmanizmu - Tomečková, Lenka, 1993-
Nástup AKP k moci v roku 2002 a nová éra vo vývoji tureckej zahraničnej politiky. Neoosmanizmus, odkazujúci na osmansko-islamské dedičstvo Turecka vo vzťahu k územiam niekdajšej Osmanskej ríše. Pragmatizmus tureckej soft power, demonštrovanom na príklade televízneho seriálu Diriliş: Ertuğrul a rozhodnutia o konvertovaní chrámového múzea Hagia Sofia na mešitu. Potenciál tureckej soft power pre šírenie neoosmanskej idey.