Rozvojová spolupráca Európskej únie a jej členských štátov s Afrikou - Zagoršeková, Natália, 1991-
Postavenie afrických štátov medzi prijímateľmi rozvojovej pomoci poskytovanej zo strany inštitúcií Európskej únie a jej členskými štátmi. Postavenie Afriky v rámci rozvojovej spolupráce Európskej únie a jej členských štátov. Výsledky v jednotlivých štátoch sú rôzne, kým Grécko poskytuje menej ako 1 % svojej rozvojovej pomoci Afrike, podiel Afriky na rozvojovej pomoci Írska a Portugalska je viac ako polovica.