Vybrané problémy v oblasti udržateľnej módy - Matušovičová, Monika, 1967-
Súčasný trend v oblasti módy nazývaný ako udržateľná móda ako súčasť filozofie udržateľného dizajnu, kde je výrobok navrhnutý a vyrobený s ohľadom na životné prostredie a spoločenskú zodpovednosť. Súčasná poznatková báza v oblasti udržateľnej módy s dôrazom na pomalú módu (slow fashion) ako dôležitej súčasti konceptu cirkulárnej ekonomiky. Negatívne vplyvy módneho priemyslu na environmentálnu a socioekonomickú oblasť. Deskripcia a komparácia teoretických poznatkov predmetnej problematiky a analýza cirkulárnej módy s využitím údajov zo štúdií medzinárodných poradenských spoločností a výskumných agentúr.