Circular Economy – European Commission Approach - Orgonáš, Jozef, 1957-
Trvalo udržateľný rozvoj ako stredobod európskeho projektu a zmluvy Európskej únie uznávajúce jeho hospodárske, sociálne a environmentálne rozmery. Rozvoj ako zodpovedanie potrebám súčasnosti bez ohrozenia schopnosti budúcich generácií uspokojovať svoje vlastné potreby. Dôstojný život pre všetkých v medziach planéty a zosúladenie ekonomickej efektívnosti, sociálneho začlenenia a zodpovednosti za životné prostredie ako podstata trvalo udržateľného rozvoja. Téma obehového hospodárstva ako súčasť trvalo udržateľného rozvoja pre udržiavanie hodnoty výrobkov a materiálov. Minimalizovanie využitia odpadu či zdrojov a recyklácia produktov. Ekonomické výhody prispievajúce k inovácii, rastu a vytváraniu pracovných miest.