Nové strategické výzvy v kontexte analýzy doterajších výsledkov cestovného ruchu v SR - Palko, František, 1972-
Cieľom tejto kapitoly je zmapovať doterajší systém finančnej podpory cestovného ruchu na Slovensku so zameraním na vybrané nástroje financovania. Na báze analýzy vybraných doterajších foriem finančnej participácie štátu a celého verejného sektora na podpore cestovného ruchu a navrhnúť posilnenie existujúcich a zavedenie ďalších foriem udržateľnej finančnej a ekonomickej podpory dopytu a ponuky tohto odvetvia.