Innovative Tools of Personel Managerial Accounting as Tools for Improving Company Performance - Pusztiová, Lea, 1994-
Výber, vzdelávanie a udržanie najlepších zamestnancov ako kľúčová úloha pre oddelenie ľudských zdrojov. Efektívnosť riadenia ľudských zdrojov. Súčasťou koncepcie controllingu by mali byť aj nové prístupy a nástroje riadenia ľudí. Personálny controlling ako nástroj poskytujúci informačnú službu a podporu pri rozhodovaní. Monitorovanie a analýza vybraných personálnych ukazovateľov s cieľom identifikovať slabé a silné stránky riadenia ľudských zdrojov, nájsť rezervy, a tým zvýšiť výkon a konkurencieschopnosť spoločnosti.