Consumer Safety in EU and Slovak Policies - Dzurová, Mária
EÚ venuje pozornosť spotrebiteľom v rámci svojich individuálnych politík. Prvou oblasťou politiky a ochrany spotrebiteľa je preto bezpečnosť. Končiaci program Spotrebitelia na roky 2014-2020 je zameraný na bezpečnosť, čo zvyšuje bezpečnosť výrobkov v záujme občanov na jednotnom trhu, zatiaľ čo konkurencieschopnosť podnikateľov a obchodníkov by mala zostať nezmenená. Hlavným cieľom je dosiahnuť na trhu EÚ iba bezpečné výrobky, ktoré neohrozujú zdravie a život spotrebiteľa.