Predicting Financial Distress of Slovak Enterprises: Comparison of Selected Traditional and Learning Algorithms Methods - Gregová, Elena
Porovnanie modelov vyvinutých pomocou troch rôznych metód - logistická regresia, modely náhodných lesov a neurónových sietí, s cieľom identifikovať model s najvyššou prediktívnou presnosťou finančnej tiesne, pokiaľ ide o priemyselné podniky pôsobiace v konkrétnom slovenskom prostredí. Predikcia rizika finančnej tiesne podnikov napomáha investorom a veriteľom odhaliť výkonnostnú stabilitu každého podniku.