Vliv zvolených faktorů na výsledek elektronických reverzních aukcí - Klézl, Vojtěch
Skúmanie vplyvu vybraných faktorov na výsledky elektronických reverzných aukcií a tým na dosiahnuté úspory. Vzorka približne 16 000 prípadov elektronických aukcií. Metóda výpočtu úspor a použitie porovnávacej alebo počiatočnej ceny ovplyvňujú výsledok aukcie, ako aj jednotlivé vybrané faktory vstupujúce do modelu (hodnota e-aukcie, počet zmien, počet rozšírení, počet uchádzačov, počet položiek).