Úvery a úrokové miery - Kmeťko, Miroslav, 1969-
Porovnanie zmien úrokovej miery pre úvery s porovnaním s ročnou priemernou nákladovou úrokovou mierou. Zmeny úrokovej miery pre spotrebiteľské úvery (nezahŕňa úrokové miery pre úvery na bývanie). Tieto úvery sú zvyčajne spojené s vyššou úrokovou mierou a aj s inými poplatkami ako súčasť ročnej priemernej miery nákladov (RPMN), viac výpovednej hodnoty ako úroková miera. Porovnanie týchto hodnôt uvedených na ročnej báze. Výskum na historickom vývoji úrokových sadzieb na úvery a tiež vo forme RPMN. Porovnanie týchto dvoch položiek pre prehľad o zverejňovaní úrokových sadzieb a reálnych nákladov požičiavateľov.