Porovnanie ukazovateľov ex-ante pre najväčšie USA spoločnosti - Hyránek, Eduard, 1955-
Analýza ex-ante pre najväčšie americké spoločnosti s použitím troch metód: Piotroski F-skóre, Altmanove Z-skóre a Beneishove M-skóre. Popis jednotlivých metód a ich aplikovanie na vybrané spoločnosti. Výsledky prezentované v grafickej podobe pre niekoľko predchádzajúcich rokov, s uplatnením ich vzájomnej komparácie. Analýza piatich najväčších amerických spoločností: Microsoft Corporation (MSFT), Apple Inc. (AAPL), Alphabet Inc. (GOOG, resp. GOOGL), Amazon.com Inc. (AMZN) a Facebook Inc. (FB). Spoločnosti pôsobia najmä v softvérovej oblasti a ich trhová kapitalizácia v USD bola v decembri 2019 nasledovná: MSFT 1,18 mld., AAPL 1,22 mld., GOOG 0,9 mld., AMZN 0,8 mld. a FB 0,5 mld.