P2P ako zdroj financovania malých a mikropodnikov - Škriniar, Pavel, 1979-
Vzrast objemu tzv. P2P (Peer-to-Peer, Person-to-Person) investícií a pôžičiek v Európe za tri roky až o päťnásobok. Segment konkurujúci vďaka internetu tradičným formám financovania (bankové úvery či dlhopisy). Fungovanie platforiem na princípe stretu dopytu a ponuky kapitálu, pričom záujemcovia o kapitál prechádzajú určitým ratingovým modelom. Výhody Peer-to-Peer vďaka internetu ako neobmedzené pôsobenie a možnosť získať či poskytnúť kapitál klientovi v podstate z akejkoľvek krajiny. Slabé miesta tohto odvetvia ako chýbajúca legislatíva stanovujúca pravidlá a ochranu klientov.