Sustainability of Registration and Disclosure of Intellectual Property Information - Matušovič, Martin
Duševné (intelektuálne) vlastníctvo, jeho ocenenie, aktualizácia ocenenia, registrácia, správa a ochrana. Súčasný stav poznatkov teórie a praxe v oblasti systému registrácie a zverejňovania duševného vlastníctva na základe zberu a obsahovej analýzy údajov (dotazník z prostredia spoločností na Slovensku). Determinanty pri zverejňovaní duševného vlastníctva vo výročných správach: priemysel, rozsah duševného vlastníctva a otázka dobrovoľného zverejnenia. Postupy a povinnosti pri zverejňovaní informácií o duševnom vlastníctve v rôznych krajinách, upravené rôznymi záväznými normami. Stav oceňovania a registrácie duševného vlastníctva, riziko subjektivity ocenenia jednotlivých zložiek duševného vlastníctva a ich overenie trhom. Dodržiavanie zásady predbežnej opatrnosti v účtovníctve pri overovaní ocenenia trhom.