Výskum demokracie v postpozitivistickej vede. O metodologických otázkach teórií demokracie - Augustín, Michael, 1991-
Poznámky k teoreticko-filozofickým súvislostiam, na ktorých je založený výskum demokracie v post-pozitivitnej vede. Demokracia ako fenoménom formovaný kognitívnymi procesmi prostredníctvom jazyka, ktorý sa stáva predmetom vedeckého výskumu za účelom systemizácie vedomostí.