Aký osud postihne ochranné známky EÚ po brexite? - Surmová, Soňa
Ochranné známky podľa ich teritoriality s dôrazom na vplyv brexitu a blížiaceho sa konca prechodného obdobia (31. 12. 2020) po vystúpení Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska z Európskej únie na oblasť ochranných známok Európskej únie. Rozbor očakávaní zo strany praktickej verejnosti a variant riešenia situácie v oblasti ochranných známok EÚ, zvolený vládou Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska. Následky pre držiteľov už zapísaných ochranných známok EÚ a na prihlasovateľov už podaných (ešte nie zapísaných) prihlášok ochranných známok EÚ.