Prieskum v oblasti realizácie priameho transferu technológií v slovenských vedeckovýskumných inštitúciách - Pospíšilová, Mária
Prenos výsledkov výskumu a vývoja z vedeckovýskumných inštitúcií do hospodárskej praxe – transfer technológií. Lineárny transfer technológií a priamy transfer technológií, reprezentovaný zákazkovým výskumom a poskytovaním odborných konzultácií. Prispenie systematizácie týchto procesov k intenzívnejšej spolupráci, zviditeľneniu vedeckovýskumných inštitúcií, budovaniu ich dobrého mena a zvýšeniu ziskov. Udelenie väčších kompetencií lokálnym Centrám transferu technológií (CTT) za súčasného prijatia smerníc o transfere technológií ako hlavné kroky pre efektívne zlepšenie súčasnej situácie v rámci realizácie transferu technológií v slovenských vedeckovýskumných inštitúciách.