Lehoty súvisiace s vysporiadaním daňovej povinnosti za rok 2019 - Matlovičová, Iveta
Povinnosť zamestnávateľa počas zdaňovacieho obdobia plniť oznamovacie a predkladacie povinnosti (v súvislosti s predkladaním daňových tlačív) v zákonom ustanovených termínoch v kontexte pandemického ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom. V zmysle zákona o správe daní (daňového poriadku), ak koniec lehoty úkonu zamestnávateľa pripadne na sobotu, nedeľu alebo deň pracovného pokoja, posledným dňom lehoty je najbližší nasledujúci pracovný deň. Opis s príkladmi v oblastiach obdobia pandémie na daňové účely, podania vyhlásenia o poukázaní podielu zaplatenej dane a termínu na podanie daňového priznania za rok 2019.