Účtovná závierka podnikateľov v podvojnom účtovníctve za rok 2020 - Baláž, Ondrej
Povinnosť dodržiavať pri vedení účtovníctva účtové osnovy a postupy účtovania, ako aj ďalšie opatrenia ministerstva financií, ktoré sú vyhlásené oznámením v Zbierke zákonov a v zákone č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve ako základnej právnej normy pre vedenie účtovníctva. Právne vymedzenie základných pojmov a povinností, rozsahu a spôsobu vedenia účtovníctva. Komplexný opis zostavovania a prípravy účtovnej závierky za účtovnú jednotku (inventarizácia, príklady účtovania tvorby rezerv, účtovanie dane z pridanej hodnoty a ďalšie).