Intercultural Issues in Border Regions: The Case of Austria and Slovakia - Čiefová, Michaela, 1991-
Výskyt problémov a konfliktov, vyplývajúcich z rozdielov medzi slovenskou a rakúskou národnou kultúrou v pohraničí. Charakteristika kultúry a hodnôt týchto krajín. Predmetom výskumu sú kultúrne rozdiely, smerujúce k problémom a sporom medzi kultúrami, alebo v rámci nich. Pojem konflikt, rozšírený o medzikultúrny kontext.