Attainment of Equilibrium via Marshallian Path Adjustment: Queueing and Buyer Determinism - Collins, Sean M.
Dosahovanie rovnováhy na trhu, na ktorom je aj nie je možné vynútiť Marshallovu úpravu dráhy ako nástroj: trh s uverejnenou ponukou s radom kupujúcich prostredníctvom hodnotovej objednávky alebo náhodnej objednávky. Odvodenie predpovede rovnováhy a uskutočnenie experimentov spájajúce pravidlá čakania v rade s ľudskými alebo deterministicky optimalizujúcimi kupujúcimi robotmi pod lokálnymi stacionárnymi aj nestacionárnymi marginálnymi nákladmi. Výsledky rýchlosti konvergencie ku konkurenčnej rovnováhe a stanovenie Marshallovej úpravy dráhy ako nástroja na dosiahnutie konkurenčnej rovnováhy.