Reflections on the Gap Hypothesis in the Immigration Policy of the Slovak Republic - Štefančík, Radoslav, 1976-
Objasnenie negatívneho postoju slovenskej politickej elity k medzinárodnej migrácii a uvedenému záujmu o reštriktívnu migračnú politiku. Rastúci počet migrantov s povolením na pobyt. Demografické a ekonomické aspekty medzinárodnej migrácie. Medzerová hypotéza na príklade slovenskej prisťahovaleckej politiky.