Do Taxes Affect Number of Foreign Enterprises Controlled Abroad by Slovak Companies in the Age of Globalization? - Kleštincová, Soňa, 1995-
Skúmanie či majú sadzby dane z príjmu právnických osôb vplyv na zakladanie spoločností ovládaných zahraničnými slovenskými spoločnosťami v zahraničí. Skúmanie či cezhraničné obchodovanie (ktoré predstavuje globalizáciu) môže mať vplyv na rozhodovanie týchto spoločností. Dve skupiny krajín: jedna s nižšími a druhá s vyššími priemernými sadzbami dane z príjmov právnických osôb v porovnaní s priemernými sadzbami na Slovensku.