Thoughts on Measuring Reverse Knowledge Transfer Contribution - Ferenčíková, Soňa, 1960-
Prenos tradičných znalostí z materských spoločností do ich dcérskych spoločností a z rozvinutých krajín do rozvojových krajín. Internalizácia a zvyšujúca sa decentralizácia výskumu a vývoja podporujúca aj obrátené toky znalostí, čo sa prejavuje aj v štúdiách odhaľujúcich menej častý prenos poznatkov z dcérskych spoločností do materskej spoločnosti a z menej rozvinutých krajín do rozvinutých.