Foreign Direct Investment as a Driver for the Restructuring of a Transitional Economy: Internal and Micro-External Change - Ferenčíková, Soňa, 1960-
Identifikácia vnútorných a vonkajších zmien v slovenských podnikoch a vplyvu priamych zahraničných investícií (PZI) na ich reštrukturalizáciu. Analýza sa sústreďuje na formy, vznik a vývoj PZI spoločností a na výhody, ktoré tieto firmy prinášajú pre slovenskú ekonomiku. Výskum navyše ako prvý svojho druhu na Slovensku identifikuje kľúčové faktory úspechu PZI spoločností v krajine a prekážky podnikania v slovenskom kontexte.