Idealism and Relativism in Ethics: The Results of Empirical Research in Seven CEE Countries & One North European Country - Poór, József
Skúmanie etického postavenia respondentov v Maďarsku, na Slovensku, v Rumunsku, Srbsku, Poľsku, Estónsku, Fínsku a Chorvátsku. Vymedzenie vzťahu medzi etickým postavením a stanovenými premennými (pohlavie, národnosť a občianstvo). Etické postavenie a kultúrne dimenzie so základnou hypotézou, že v dôsledku rozdielnej národnej kultúry a histórie sa etické postoje v týchto krajinách budú líšiť.