Dynamic Models of the Creative Industries' Entities in the Globalized Environment - Trúchliková, Mária, 1991-
Kreatívny priemysel a jeho statická aj dynamická ekonomická hodnota. Analýza dvoch modelov predstavujúcich odpovede na expanziu a modernizáciu. Prvý model, model ekonomického rastu, aktívne zapájajúci kreatívne odvetvia do rastu celej ekonomiky. Druhý model, inovačný model, navrhnutý pre účinky vedy, vzdelávania a techniky v národných systémoch inovačného prístupu, v ktorom kreatívne odvetvia integrujú zmeny do znalostnej základne ekonomiky. Zhromaždenie vzorky dôkazov pre proces separácie modelov. Koncept navrhovaných tried modelov a vysvetlenie, ako by sa v rámci nich mohli použiť rôzne druhy údajov. Návrh dvoch primárnych vzťahov medzi entitami kreatívneho priemyslu a zvyškom ekonomiky. Definovanie vzťahu každého modelu k rôznym teoretickým základom.