Commonalities in Returns in the Stock Markets of the Visegrad Group: A Quantile Coherency Approach - Łęt, Blanka
Analýza väzieb medzi akciovými trhmi v krajinách patriacich do Vyšehradskej skupiny. Rozbor štruktúry závislosti vo frekvenčnej doméne pre spoločné rozdelenie výnosov prostredníctvom kvantilovej koherencie. Výsledky prístupu kvantilovej súdržnosti odhalili dôležité vlastnosti prepojení medzi poľskými, slovenskými, českými a maďarskými burzami.