Inadequate Stock Price Reactions; Evidence from Prague Stock Exchange - Marek, Lukáš
Skúmanie, ako efektívne sú informácie generujúce cenu začlenené do ceny akcií. Výskum zameraný na štrnásť hlavných akcií na pražskej burze. Skúmaným obdobím bol 2012-2018. Aplikovaný test na identifikáciu významných informácií súvisiacich s cenou, takzvaný test rozptylu swapu. Cenová reakcia na takéto informačné šoky. Pozitívne aj negatívne šoky, i to kde sú tie pozitívne častejšie. Existencia krátkodobého a strednodobého podhodnotenia v prípade pozitívnych správ a krátkodobého podhodnotenia v prípade negatívnych správ. Dôkazy o neobvyklých návratoch a prítomnosť informačnej neefektívnosti na skúmanom trhu.