Looking for Alternatives in Times of Market Stress: A Tail Dependence between the European Stock Markets and Bitcoin, Gold and Fine Wine Market - Łęt, Blanka
Vzťahy medzi výnosmi z tradičných akciových trhov a alternatívnymi investíciami v rôznych investičných horizontoch. Skúmanie či sa výskyt extrémnych negatívnych výnosov vypočítaných na viacerých frekvenciách na burze zhoduje s výskytom vysokých pozitívnych alebo negatívnych výnosov na trhu s bitcoinmi, zlatom a jemným vínom. Vo väčšine prípadov môžu uvažované alternatívne investície pôsobiť ako slabé zaistenie za normálnych trhových podmienok. V čase trhového stresu je pre skúmané akciové trhy bezpečným útočiskom pre všetky investičné horizonty iba zlato.