Formy pomoci podnikateľom v cestovnom ruchu v čase pandémie - Pakšiová, Renáta, 1974-
Reštrikcie zasahujúce podnikateľov v cestovnom ruchu v dôsledku pandemického ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom. Podporné opatrenia a dotácie prijaté vládou SR spadajúce pod príslušné ministerstvá, „Prvá pomoc“ v prvej (jar 2020) a „Prvá pomoc plus“ v druhej vlne pandémie (jeseň 2020) s termínom podania žiadosti za obdobie 2. vlny pandémie od 16. 12. 2020 do 31. 3. 2021. Podprogram „Znižovanie negatívnych vplyvov krízovej situácie na oblasť kultúry“. Poskytovanie podpory podľa dvoch schém pomoci. Podpora pomocou balíka aj pre právnické osoby podnikajúce v kultúre a kreatívnom priemysle od januára 2021.