Analytický podhľad na ekonomické aspekty pandémie COVID-19 v SR - Vravec, Ján
Ekonomické aspekty choroby COVID-19. Výsledkom negatívneho vývoja pandémie sú vážne ekonomické a finančné dopady v globálnom meradle. Najviac ohrozené sú otvorené ekonomiky, ku ktorým patrí aj Slovensko. Pandémia COVID-19 negatívne ovplyvňuje okrem rastu globálnej ekonomiky, rozvoja svetového obchodu a aktivity finančných trhov, aj úroveň nezamestnanosti, ekonomickú a finančnú situáciu slovenských podnikov a domácností.