Národní úspory a analýza relativní přespořenosti či podspořenosti ekonomik - Pour, Jiří
Jednoduchý rámec pre analýzu nadmerného alebo nedostatočného úspor ekonomík v kontexte vonkajšej hospodárskej nerovnováhy. Makroekonomické determinanty optimálnych úspor domácností a spoločností založené na mikroekonomickej teórii. Chronické nadmerné úspory v Číne a iných ázijských ekonomikách (Kórea, Japonsko) a nedostatočné úspory v USA a Veľkej Británii. Česko a ďalšie krajiny V4 nepreukázali žiadne významné odchýlky od modelu, rovnako ani Nemecko či Francúzsko.