Nezaměstnanost a volná pracovní místa - Čížků, Andrea
Formulácia, ekonometrický odhad a analýza empiricky orientovaného modelu trhu práce. Model sa odhaduje ekonometricky pre Španielsko a Spojené kráľovstvo pred a po súčasnej hospodárskej kríze. Španielsko predstavuje menej rozvinuté krajiny v južnej Európe, zatiaľ čo Spojené kráľovstvo sa používa ako zástupca vyspelých európskych ekonomík. Preskúmanie sily mechanizmu prenosu agregátneho dopytu v týchto dvoch rôznych európskych krajinách a analýza súvislostí medzi multiplicitou rovnovážnej miery nezamestnanosti a silou prenosu mechanizmu agregátneho dopytu.