Long-Term Social Care – The Problem of Sustainable Financing in Slovakia - Šlahor, Ľudomír
Tento príspevok upozorňuje na spoločné výzvy týkajúce sa financovania dlhodobej sociálnej starostlivosti na Slovensku. Vychádza z príkladov z niekoľko krajín EÚ, z rôznych systémov financovania tejto starostlivosti, z kompromisov spojených s každou možnosťou a najnovších trendoch. Riešenie najdôležitejších otázok týkajúcich sa finančnej udržateľnosti s ohľadom na kolektívne a individuálne dohody a verejné a súkromné zodpovednosti.