Decomposing Gender Gaps in Financial Literacy: New International Evidence - Cupak, Andrej, 1988-
Skúmanie pomocou medzinárodných mikrodát OECD / INFE, že rodový rozdiel vo finančnej gramotnosti je najvyšší vo vyspelejších krajinách. Iba niektoré rozdiely je možné vysvetliť osobnými vlastnosťami, zvyšok môže byť spôsobený ekonomickým a sociálnym prostredím.