Aktuelle Entwicklungen im Deutschen. Die Problematik der Sprachlichen Norm - Adamcová, Silvia, 1984-
Objasnenie rôznych teoretických úvah a empirické pozorovania týkajúce sa najnovšej problematiky noriem v nemčine. Dôležitosť dodržiavania jazykovej normy v oficiálnych komunikačných situáciách. Podstatnou myšlienkou je rozlišovať medzi formami a typmi nemeckého jazyka a ich správnej relizácie v závislosti od prostredia a príslušnej komunikačnej situácie.