Analysis of Problems in Retaining Talented and High-Performing Employees - Sirková, Michaela
Otázka udržania talentovaných a vysoko výkonných zamestnancov, ktorí sú vyhľadávaní na trhu práce, najmä v súvislosti s nástupom znalostnej ekonomiky. Najvýkonnejšie osoby sa líšia od priemerných zamestnancov a migrujú častejšie ako priemerní zamestnanci. Teoretickým základom pre udržanie talentovaných pracovníkov je teória sociálnej výmeny.