Features and Trends of the Chernobyl Tourism Development - Romanova, Anna
Černobyľský cestovný ruch ako návšteva výlukovej zóny, ktorá vznikla v dôsledku rozsiahlej technologickej katastrofy, tj. výbuchu v černobyľskej jadrovej elektrárni v roku 1986, pre vzdelávacie, vedecké, obchodné, rekreačné a iné účely cestovného ruchu.