Leading Employees through the Crises: Key Competences of Crises Management in Healthcare Facilities in Coronavirus Pandemic - Jankelová, Nadežda, 1966-
Regresná analýza vzťahov medzi kompetenciami krízového manažmentu v zdravotníckych zariadeniach a výkonmi zamestnancov meranými v akútnom štádiu krízy pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom. Dotazníkový prieskum na základe vzorky 216 stredných manažérov zdravotníckych zariadení na Slovensku uskutočnený počas prvého mesiaca po vypuknutí krízy (marec a apríl 2020) – otázky pocitu spokojnosti, bezpečnosti a vytvárania podmienok pre prácu a prepojenia na zdieľanie informácií, tímovú prácu a kognitívnu rozmanitosť pracovných tímov s použitím Baronovho a Kennyho mediátorského modelu a Freedmanovho-Schatzkinovho testu. Analýza závislostí analýzou rozptylu ANOVA.