Slovakia Social Briefing: the Development of Slovakia's Social Strata in the Past 30 Years - Čiefová, Michaela, 1991-
Briefing o významných zmenách na Slovensku za posledných 30 rokov týkajúcich sa ekonomiky, vnútornej aj zahraničnej politiky a stavu sociálnych vecí. Hospodárske a politické transformácie súvisiace najmä s rokom 1989. Míľniky a aspekty v predmetnom kontexte s dopadom na spoločenský vývoj v krajine, predstavené na časovej osi ako novodobé dejiny Slovenska (rozdelenie Československa, členstvo v Európskej únii, prijatie eura, nadviazanie medzinárodných vzťahov a organizácií, demografia a pandémia ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom).