Vliv vládních opatření na bankovní sektor USA - popis pomocí heuristických trendů - Čuperková, Dominika
Skúmanie dopadov kvantitatívneho uvoľňovania na bankový sektor USA počas rokov 2005-2010. Ukázalo sa, že kvantitatívne uvoľňovanie znižuje ziskovosť bánk a bankových centier a je sprevádzané ýchlym nárastom celkových aktív. Znázornenie vzájomných súvislostí prostredníctvom prechodového grafu.