Regional Disparities in the European Union from the Perspective of Environmental Context Indicators - Belinska, Stefaniia
Kvantitatívny a kvalitatívny rozvoj poľnohospodárskeho odvetvia sa uskutočňuje v rámci určitého systému, ktorý sa vytvára pod vplyvom ekonomických, sociálnych a environmentálnych faktorov založených na inováciách spojených s transformáciou. Skúmanie regionálnych rozdielov z hľadiska environmentálnych a ekonomických kontextových ukazovateľov slovenského poľnohospodárskeho priemyslu je strategicky dôležité pre stabilný vidiecky a regionálny rozvoj krajín, zvyšovanie konkurencieschopnosti poľnohospodárstva a udržateľný a integrovaný rozvoj regiónov. Vplyv dobiehania chudobnejších a bohatších krajín EÚ a budúce trendy vo výskyte a znižovaní regionálnych rozdielov.